Cauti un psihoterapeut in Bucuresti?
Sa gasesti un psihoterapeut in Bucuresti este simplu la prima vedere. Mai dificil este sa te hotarasti ce fel de psihoterapie doresti. Cei mai multi dintre clienti cred ca aceasta profesie se rezuma doar la ce au vazut la cinema sau au citit prin carti. In realitate, aceasta profesie este mult mai diversa.
A fi psihoterapeut inseamna mai mult decat credeti
Aceasta profesie presupune un travaliu personal permanent.
Se vehiculeaza ca mai mult de trei sferturi dintre profesionistii in sanatatea mintala au trecut prin psihoterapie personala.
Practic, un terapeut face parte din segmentul care reprezinta cei mai numerosi consumatori de psihoterapie de lunga durata.
Terapia personala este importanta
Cei mai multi dintre psihoterapeuti mentioneaza ca propria experienta in terapia personala/dezvoltare personala a reprezentat o influenta majora in traiectoria profesionala.
Psihologul este si el om
Terapia personala reprezinta o caramida care sta la baza profesiei lui. Se poate spune ca experientele dezvoltate in cursul terapiei personale functioneaza ca esenta a identitatii profesionale. Asta inseamna ca si el a stat pe scaunul clientului.
Ce tipuri de psihoterapeut gasesti in Bucuresti
Psihoterapeut cu formare in :
- psihoterapie integrativa – psihoterapia integrativa este una dintre cele mai recente scoli de psihoterapie. termenul integrativa se refera la o sinteza completa de teorii si de metode de psihoterapie afectiva, comportamentala, cognitiva si corporala si in egala masura la rezultatul psihoterapiei: anume, integrarea sau asimilarea de catre client a aspectelor fixate sau fragmentate ale personalitatii.
- psihoterapie cognitiv comportamentala – terapia cognitiv comportamentala este forma de psihoterapie axata pe identificarea problematicii clientului in scopul solutionarii acesteia folosind tehnici si strategii specifice,centrandu-se pe studierea relatiei dintre ganduri, emotii si comportamente.
- psihoterapie pozitiva -metoda centrata pe conflict si orientata pe capaciati a fost dezvoltata de Nossrat Peseschkian. Psihoterapia pozitiva reprezinta o metoda specifica ce se bazeaza pe propria teorie, subliniaza noi aspecte ale intelegerii naturii umane si conduce la modalitati specifice de interventie si tratament.
- centrata pe persoana – forma de psihoterapie dezvoltata de psihologul american Carl Rogers in anul 1942; conceptia unui sistem deschis reprezinta premisa care sta la baza psihoterapiei centrate pe client
- hipnoterapie
- psihoterapie psihanalitica
- psihoterapie de familie
- psihoterapie transpersonala
- psihoterapie adleriana
- analiza tranzactionala
- psihoterapie prin dans si miscare
- psihoterapie prin arta